ALIFA Welzijnswerk

About this project

Alifa is een Enschedese organisatie die zich richt op maatschappelijke ondersteuning. Zij concentreren zich volledig op mensen, van jong tot oud, die het even niet meer redden.

Alifa kwam bij ons met de opdracht om een nieuwe website te maken die overzichtelijker en makkelijker in gebruik was vergeleken met hun oude website. Het was dus belangrijk voor ons om extra aandacht te leggen op de user experience en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe website.

n3rds

Online identity

Het was voor Alifa belangrijk om de herkenbaarheid van de organisatie goed terug te laten komen op de nieuwe website zonder de huisstijl te laten overheersen.

SEO

In het kader van toegankelijkheid is het belangrijk dat de nieuwe website goed te vinden is in zoekmachines zodat hulpzoekende mensen snel bij de juiste voorzieningen kunnen komen.

n3rds

Content support

Omdat Alifa een grote organisatie is met vele facetten was het lastig om alle teksten samen te brengen in één uniforme stijl. Wij hebben Alifa kunnen ondersteunen door de teksten van de website te schrijven.

Structuur

De oude website van Alifa was over de jaren erg onoverzichtelijk geworden. Wij hebben de structuur van de nieuwe website op een overzichtelijke manier opgebouwd.

n3rds

Gebruiksvriendelijkheid & User Experience

Bij deze opdracht was het voor ons belangrijk om de gebruikersvriendelijkheid van het product voor zowel Alifa als voor de gebruikers te waarborgen. Voor de organisatie was het belangrijk dat zij zelf hun nieuwsberichten konden plaatsen en dat zij kleine aanpassingen op de website zelf konden doorvoeren. We hebben in dit geval gekozen voor WordPress als content management systeem aangezien deze CMS erg intuïtief is.

Om de interactie tussen de gebruikers en het product zo soepel mogelijk te maken hebben wij in eerste instantie gezorgd voor een overzichtelijke menustructuur. Dit zorgt ervoor dat de drempel voor het vinden van de gewenste informatie een stuk lager ligt. Daarnaast hebben we een tool ontwikkelt waarmee de gebruikers door middel van het beantwoorden van enkele vragen automatisch worden doorverwezen naar de voor hen relevante pagina.

Love it?VIEW IT!


Copyright 2017 ©N3RDS

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

WordPress Themes